luni, 31 mai 2010

luni, 11 ianuarie 2010

Produsele Pepsi sunt sigur




Pe 10 iunie 1993, un cuplu din Firecrest, langa Washington, SUA s-a plans ca a gasit o seringa de unica folosinta intr-o sticla de Pepsi-Cola.

Pepsi-Cola este o companie care comunica deschis si a adus dovezi ca in fabrica nu exista seringi de genul celor gasite in doze. Dozele erau de unica folosinta si aveau un sistem de sigilare ce excludea posibilitatea deschiderii si reinchiderii fara ca acest lucru sa fie sesizabil. In plus pentru a spori masurile de securitate Pepsi Cola a pus in practica un sistem de supraveghere electronica a supermarket-urilor care vindeau Pepsi, colaborand cu politia. O cutie de Pepsi este umpluta cu Cola si apoi sigilata în noua zecimi de secunda- ceea ce face imposibil pentru oricine sa puna ceva în cutie în timpul productiei.
Presedintele Pepsi a aparut la televiziunea nationala pentru a explica situatia si pentru a-si apara compania si produsele acesteia. Compania a beneficiat de ajutorul influent al Oficiului pentru Protectia Consumatorului O camera video în Aurora, Colorado, a surprins o femeie în timp ce încerca sa introduca o seringa într-o cutie de Pepsi

Companie Pepsi Cola a demonstrat ca nu este necesara retragerea produselor de pe piata si a demonstrat ca se incerca construirea unei imagini nefavorabile.

Pepsi Cola este o companie caracterizata de o transparenta totala, obiective cuantificabile si rezultate clare, si a reusit sa gaseasca formula succesului si sa o aplice zilnic in toate activitatile de productie si distributie, spre beneficiul consumatorilor

Produsele Pepsi:

· Pepsi Max

· Pepsi Twist Light

· Gatorade

· Mountain Dew

· Twist Light Lemon

Sima Simona Raluca

Undeva in Timisoara....


Undeva in Timisoara….

Conduc calm. Sunt ca un bunica care îşi cară nepoţeii la grădiniţă. Dacă-mi place ce văd, dacă totul e în regulă, atunci îmi permit să reped între posturile de radio sau să-mi aleg piesele preferate de pe noile CD-uri.


Mă gândesc la lucruri frumoase: “Mama ce nashpa ar fi să fac alergie la căpşuni. Îmi plac atât de mult!”. La telefon răspund şi vorbesc indiferent cine suna..

Pe tine te las să ieşi din curte, iar pe tine să te încadrezi pe banda mea. Dacă sunt lăsata să ies din curte sau să mă încadrez, mulţumesc cu avariile, cu mâna, cum pot. Sunt răbdătoare cu începătorii şi mai ales cu veşnic începătoarele. Însă TU!, ţărane, mă faci să-mi pierd cumpătul. Merg încet, încet, încet de tot în faţa ta şi nu mă poţi depăşi. Vin maşini de pe contrasens, e dublă linie continuă, sunt curbe, e grav, eşti disperat. Devii isteric. Apeşi pe volan. Cât de gras şi de prost poţi să fii!

Când ne apar în faţa ochilor orizonturi noi, şanse pentru tine de a mă depăşi, începe să-mi bată inima puternic. Întineresc brusc, nepoţeii dispar din mintea mea. Am şi o maşină mare şi hidramată pe care uneori mi-o doresc mică pentru a mă strecura uşor.

Adela Voinescu

Febra gripei noi


Mii de români speriați de numărul victimelor gripei pocine au luat cu asalt în ultimele două zile cabinetele medicale pentru a se vaccina împotriva virusului AH1N1.


Duminică dimineața, românii s-au așezat la cozi interminabile pentru a se imuniza împotriva gripei porcine. Procesul de vaccinare a continuat după ce în urmă cu o zi, medicii de la principalele centre de sănătate au lucrat non-stop pentru a face față numărului mare de solicitanți. Până în prezent, se pare că s-au vaccinat peste 200 de mii de persoane.


Unde ne putem vaccina?

Potrivit Ministerului Sănătății, în Capitală funcționează patru centre de vaccinare împotriva virusului gripei AH1N1:

· la Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș",

· Spitalul Colentina,

· Spitalul Fundeni și

· Spitalul de Oftalmologie.


Febra vaccinării este pusă de majoritatea oamenilor pe seama creșterii numărului victimelor, dar și pe faptul că nu mai sunt atât de reticenți. Autoritățile combat temerile și spun că până acum, nicio persoană nu a suferit din cauza vaccinului, iar reacțiile adverse sunt minime. În plus, acesta este singura metodă de a ne imuniza împotriva gripei noi, spun specialiții.


Numărul deceselor înregistrate în rândul pacienților din România infectați cu AH1N1 a ajuns la 84. De la apariția pandemiei, în țară, au fost confirmate 6.167 de cazuri.


Adela - Carmen MARCU

Herta Muller a câștigat Nobel-ul pentru literatură


Scriitoarea germană s-a născut într-un sat din Banat

Concentraţia poeziei şi francheţea prozei care descrie viaţa celor dezrădăcinaţi. Acesta este principalul motiv, a spus comitetul Nobel, pentru care distincția a ajuns în mâinile Hertei Muller, ieri, într-o ceremonie desfășurată la Stockholm. Scriitoarea s-a născut acum 56 de ani într-o familie de șvabi din Nițchidorf, o localitate din județul Timiș. A studiat limba germană și literatura română la Universitatea de Vest din Timișoara, iar în 1982 a publicat prima ei carte, Ținuturile joase, care a fost cenzurată.

Deoarece era urmărită de Securitate și publicațiile ei au fost interzise din cauza criticilor aduse regimului comunist, Herta Muller a emigrat în Germania, în 1987, împreună cu soțul ei, scriitorul Richard Wagner. Așa s-a ajuns la ,,dezrădăcinarea” scriitoarei și așa a mai pierdut România încă un Premiu Nobel. Asta deoarece Herta Muller este cea de-a treia persoană străină, dar de origine română, care a câștigat un astfel de premiu, după Elie Wiesel, laureat al Premiului Nobel pentru Pace și George Emil Palade, laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie şi Medicină. Ambii s-au născut în România și au dobândit mai târziu cetățenie americană. De-a lungul timpului, scriitoarea a primit numeroase premii în Germania și în străinătate. Este prezentă în librăriile din România prin cărțile În coc locuiește o damă, Regele se-nclină și ucide, Este sau nu este Ion și Animalul Inimii. Deși în prezent trăiește la Berlin, Herta Muller este prezentă în viața culturală din România.

Corina Fornade


Plătim accize, dar suntem sănătoşi!


A început să nu mă mai mire nimica la deciziile luate de guvernanţii noştri; stau ore-n şir în şedinţe de dezbateri şi se mai trezeşte unul din somn şi propune o lege, cu aceeaşi uşurinţă cu care cumperi o pâine de la chioşcul din colţ.
Ultima găselniţă este taxa pe mâncarea nesănătoasă, gen fast-food. Cum de s-a gândit ministrul Sănătăţii, responsabil de această propunere, că scumpind acest tip de alimente românul va deveni mai responsabil, mai atent la ceea ce mănâncă şi poate mai sănătos?
Big mac-ul, shaorma, micii însoţiţi de o Timişoreana
Sunt elemente ale socializării multora dintre noi, este loc de întâlnire, de luat prânzul cu prietenii, de ocupat timpul.
Cine ştie, dacă se scumpeşte mac-ul, terasa din centru nu va mai abunda de lume la orice oră din zi şi din seară şi, poate, sălile teatrului vor fi pline de foşti dependenţi de hamburger şi savarină.
Într-adevăr procentul obezităţii a crescut în România, dar junkfood-ul nu este singura cauză. Ne lipseşte educaţia alimentară, plus ne îndopăm cu pită şi alimente ieftine din cauza suprapreţului mâncării de calitate.
Şi ce bucurie o să mai avem noi vicioşii, ţigările s-au scumpit şi continuă să se scumpească, acuma vor să ne ia şi shaorma? Ne mai lipseşte o clinică de dezhamburgizare...
http://ziarero.realitatea.net/
Carmen Dragomir, an III Jurnalism, gr. I

Folkul de la Porto Arte


Folkul de la Porto Arte este o serie de concerte din barul cu acelasi nume de pe malul canalului Bega. Fostul birt “Vaporul”. Are loc in fiecare sambata, de pe la ora 9 pana dupa miezul noptii. De obicei apare pe scena solistul de la ‘’pragu`de sus’’, Calin Barcean. Cateodata cu alte nume mari ale folkului romanesc. Vasile Seicaru, Ducu Berzi, etc.
Ideea de noapte cu concerte live in fiecare saptamana este foarte neobisnuita pentru birt-urile din Timisoara. Ideea de noapte folk chiar si mai rara. Desi orasul are o istorie lunga si fericita cu acest gen musical el aproape a iesit din repertoriul restaurantelor de prin oras.
Totusi, Porto Arte are success. Pe timp de vara teresa este plina. Iarna, desi mai gol, lumea inca se mai aduna in fiecare sambata sau cand sunt concerte.
Verdictul final este ca locul merita incercat pentru muzica buna, berea nefiltrata si meniul vast.

Gabriel Amza