luni, 17 ianuarie 2011


ŞPAGA PENTRU UN LOC ÎN CĂMIN

Luna septembrie este întotdeauna coşmarul stundenţilor, dar şi cel mai frumos vis al celor care fac bani de pe urma nefericirii acestora.

Cu două săptămâni înainte de începerea anului universitar, studenţii admişi în alte oraşe decât cele în care îşi au reşedinţa încep să îşi facă bagajele şi se îndreaptă spre noua casă. De fapt, asta e valabil doar în cazul celor mai norocoşi, care au prins legal un loc în cămin, după repartizările facultăţilor.

Studenţii, care au primit un loc în cămine, umblă cu buza umflată în încercarea de a obţine un pat, un dulap sau o masă mai de doamne ajută şi pentru asta au nevoie de ceva bani, de uns administratorii. Mai rău este însă de cei care nu au fost repartizaţi în cămine, aceştia fiind nevoiţi să bage mâna mai adânc în buzunarele părinţilor, deoarece, cu mai puţin de 300 de euro, nu poţi cumpăra un loc în cămin, fie că îl cumperi cu... „ajutorul” administratorului sau al şefului de cămin. Pentru cei care rămân „pe lângă”, abia acum începe... distracţia! Adică goana după un loc de vânzare ori după o persoană sus-pusa, despre care se ştie că întinde mâna.

Cumpărarea de locuri în cămine nu este o practică nouă, din cauza crizei de spaţii pentru cazare şi a cererii ce depăşeşte cu mult capacitatea complexelor studenţeşti. Însă această problemă poate fi rezolvată relativ uşor de cei care sunt dispuşi să dea mită pentru a obţine o cameră într-un cămin, mita ce variază de la 300 de euro la 1000. Preţurile variază în funcţie de condiţiile din cămin şi de perioada în care-ţi cumperi locul, pentru că după 1 octombrie când deja toată lumea se aşează la facultate, preţurile sunt din ce în ce mai mari.

Află şi părerea studenţilor despre şpagă




Niciun comentariu: