joi, 9 ianuarie 2014

“Ultimul dans” pentru Miss Platnum. Un nou videoclip şi o nouă formă de artă!



foto: Youtube

Miss Platnum, artista româno-germană, originară din Timişoara, şi-a lansat zilele trecute videoclipul piesei “Letzter Tanz”. Vorbim deja de al doilea single extras de pe albumul “Glück und Benzin”, programat să apară anul acesta!

Miss Platnum trece printr-o perioadă extrem de activă pe plan muzical. La nici trei luni de la precedentul single “99 probleme”, artista româno-germană a revenit în atenţia publicului cu “Letzter Tanz” (“Ultimul dans”), o nouă piesă exclusiv în limba germană, extrasă de pe albumul “Glück und Benzin”, al patrulea album din cariera ei, programat să se lanseze în luna martie a acestui an. 

citeşte şi: 99 de probleme pentru Miss Platnum! (VIDEO)

Şi dacă “99 probleme” făcea referire la feminism, la influenţe, la standarde şi la un ritm totuşi propriu, independent, trăit hotărât de artistă, “Letzter Tanz” are, la fel, o idee comună, un mesaj fix şi o doză de independenţă. Noul single subliniază ideea că între ea şi persoana iubită nu e loc de nimeni altcineva. Problemele îi privesc doar pe ei, iar dacă dorinţa lor este aceea de a se vedea, de a rămâne împreună şi de a-şi contrui un viitor, e numai şi numai treaba lor.

foto: Youtube

Piesa aduce în construcţie şi câteva influenţe din sfera noastră, care sporesc dinamismul ei. Videoclipul lansat în urmă cu câteva zile marchează o nouă formă de artă. În materialul produs de echipa de la Easy Does It, regăsim un “ultim dans” înconjurat de o mulţime de simboluri şi de o atenţie sporită la detaliu.

 

text: Dorin TISMĂNARIU






Viaţa la cămin, o adevărată provocare





Viaţa la cămin, o adevărată provocare


Timişoara, unul dintre cele mai importante oraşe universitare din ţară. Motiv pentru care foarte mulţi tineri din toate colţurile ţării vin să studieze în acest oraş.


  •       Am intrat la facultate, dar unde stau? 

 Ai luat bacul şi ai intrat la facultatea la care ţi-ai dorit. O problemă este unde te vei caza în perioada cursurilor. Mulţi viitori studenţi aleg căminul. Pentru cei care aleg căminele Universităţii de Vest din Timişoara sau Politehnicii, vă dau o mână de ajutor.

Pentru a vedea lista căminelor Politehnicii din Timişoara daţi click aici.
Pentru a vedea lista căminelor Universităţii de Vest daţi click aici.


  • Dormi cand vrei sau când poţi ?
La cămin vei avea parte şi de nopţi "albe", fie pentru că ai mult de studiat, e prea mare gălagie de la colegii de pe etaj sau pur şi simplu colegi tăi de cameră nu au somn.

  • Te-ai săturat de cicălelile părinţilor? 
 Mergi la cămin. Aici te vor cicăli colegii de camera şi de etaj. Petrecerile care durează până în zori la care participi sau nu te vor face să opreşti ceasul alarmă şi să uiţi de cursurile de dimineaţă.



  • Nu trăieşti cu adevărat studenţia dacă nu stai la cămin?
 Mulţi dintre studenţi spun că nu eşti cu adevărat student dacă nu stai măcar odată la cămin. La cămin poţi lega prietenii, înveţi ce înseamnă să te descurci singur

            Anii de studenţie trăiţi la cămin rămân în amintire şi sunt printre cei mai frumoşi, şi mai bogaţi în amintiri trăsnite. Viaţa la cămin nu este nici grea nici uşoară, este asa cum ţi-o faci singur.




Suiugan Bianca Octavia

De ce acolo si nu aici?



Rau cu rau, dar mai rau fara rau. Invatamantul romanesc este ca o cladire in paragina, unde Ministerul Educatiei reprezinta zidul crapat iar cadrele didactice, un fel de vopsea scorojita.


Ok, ai terminat liceul. Ai dat un examen. Pe care, cu putin noroc l-ai trecut asa, ca pestele prin apa, sau poate chiar ti-ai luat in serios rolul de elev silitor si ai reusit sa treci peste examenul maturitatii cu brio. Urmatorul pas? Ne inscriem la facultatea visurilor noastre, la care am visat de mici, sau la care au visat parintii nostri de cand eram mici. Indiferent  care ar fi motivul, traim pe principiul: Nu are importanta ce faci, atata timp cat ai o diploma. Mai departe… nu conteaza. Diploma aceea sigur iti va tine de cald si de foame in zile negre. 
Daca nu te regasesti in descrierea de mai sus, atunci cel mai probabil faci parte din categoria oamenilor care chiar au crezut in sistemul de invatamant din Romania. Spun “au crezut” pentru ca, pana in momentul de fata, sigur ti-ai dat seama ca… ai cam luat teapa (asa,  pe romaneste). Nu vreau sa tai elanul nimanui, poate mai sunt si studenti fericiti, carora nu le pasa de lipsa de organizare si de interes. Pe acestia ii putem incadra intr-o a treia categoria, cea a minoritatilor. 
In urma unui clasament elaborat de Universitas 21,  o retea internationala de universitati axate pe cercetare, Romania se pozitioneaza pe locul 39, avand un sistem universitar mai slab decat Bulgaria sau Ucraina. Vezi aici mai multe detalii. 
Acestea fiind spuse, nu vad niciun motiv pentru care tu, student eminent, sa doresti sa-ti continui studiile in tara. Fugi, copile! Fugi in…Anglia!(?) Aplica la o universitate si asteapta cumintel raspunsul. Singurul inconvenient, oala de sarmale a mamei va fi mai greu de trimis, dar acest lucru nu trebuie sa te descurajeze, structura anului universitar e aceeasi. De Craciun vei fi acasa si poti profita la maxim.

  Andreea Koska,
 Jurnalism, anul III