Apetitul mare al românilor de a se îmbogăţi peste noapte a fost speculat la maximum de patronii “cazinourilor de cartier”.
În fiecare cartier al Timişoarei există cel puţin două astfel de săli de jocuri. Noaptea, aceste zone se transformă în mini Las Vegasuri, datorită firmelor luminoase care-ţi iau ochii. Publicul-ţintă îl reprezintă jucătorii care nu işi permit să meargă într-un cazinou clasic (cele în care Black Jack se joacă la ruletă, iar pocherul se joacă cu cărţi adevarate).
Atunci când intri într-un cazinou ai impresia că păşeşti într-o navă spaţială. Aparatele electronice care strălucesc, luminile colorate te fac să te simţi la bordul unei farfurii zburătoare. Scaunele înalte, cu un design futurist, şi acele zgomote de marţieni care se aud de la aparate îi imbie pe împătimiţii jocurilor de noroc să îşi petreacă ore în şir la cazinou.
Celebrele aparate de poker pe care le găseai la orice magherniţă la începutul anilor 90 au dispărut aproape în totalitate de pe piaţă..
Un aparat performant costă între 13.000 şi 15.000 de euro.
La aceşti bani se adaugă chiria care, într-o zonă cu trafic intens, costă lunar între 15 şi 35 de euro pe metrul pătrat,iar reclamele luminoase de la intrarea în sălile de jocuri costă până la 15.000 de euro.
Investiţiile într-un cazinou includ: inchirierea sălilor, achiziţionarea aparatelor, montarea luminilor, asigurarea serviciilor de pază şi protecţie, bar, sisteme de climatizare. Suma totală poate ajunge până la circa 400.000 de euro pentru o singură sală.
Numărul clienilor care intră zilnic într-o sală se situează între 30 şi 100 de personae, în funcţie de dotări şi ziua din săptămână.
Dacă doriţi să intraţi într-o afacere profitabilă, deschideţi-vă propriul casino! GABRIELA STAICU
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu