![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFKokJWCtyIFHkXdhyphenhyphenzg3ZR1Z2xgYSQYdu9YhmRISipQJNjf26gNikqWAigZ4kGRWoMDJ_w9HK4R6fG3LhaKg9m-NPyvCGzc94_5CLDJSnxVyH5E1c2-FWvUP5mRttWfYbc6N3OiA9zY4/s320/speechless.jpg)
La o bârfă, la sfatul bătrânilor, în plină stradă sau pe la colţuri. Se discută tot mai frecvent, cu precădere de către cei de vârsta a treia, despre generaţia acestui deceniu. Cu bune, cu rele…Accentuându-se partea negativă, nu putem să nu ne întrebăm: cu ce gresesc tinerii de astăzi?
Bani, putere şi perseverare.
Tinerii „contemporani” se împart în două categorii: cei norocoşi, sprijiniţi din umbră de avuţia părinţilor, şi marea majoritate: cei ce luptă pentru ziua de mâine.
Prima categorie este uşor de recunoscut: afişează o atitudine de superioritate, haine de firmă, bijuterii ce cântăresc zeci de grame şi maşini 4x4. Cei din a doua categorie sunt abătuţi sau visători, energici sau moleşiţi, nervoşi sau calmi. Niciodată aceiaşi. Îi putem recunoaşte cu uşurinţă la Mall, la cinema sau în plină stradă.
Situaţia socio- economica a fost de altă natură. Tinerii nu au fost forţaţi de circumstanţe să obţina o diplomă de şcoli înalte, să gaseasca un job pentru a acumula experienţă si să migreze inspre oraşele mari pentru mai multe oportunităţi.
Lupta pentru ascendenţa pe scara socială devine o necesitate, nu un ţel. Societatea în care traiesc ii împinge la o acest stil de viaţă.
Aceşti tineri s-au născut mai târziu cu cel puţin cinci decenii, într-o societate însetată de forţă de muncă, exploatarea tinerilor şi în continuuă tranziţie. In urma cu 40 de ani cei tineri aveau cu totul alt stil de viaţă. . Stresul psihic, social sau fizic nu a fost atât de accentuat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu